AL JAREN EEN BETROUWBARE PARTNER

Jouw ketenpartner voor grondstromen

Van ontgraven tot ophogen en grondverbetering: jouw grondproject is bij ons in goede handen. Klein en groot. En dankzij ons lokale netwerk altijd met een gezond eindresultaat voor zowel het milieu als de portemonnee. We hergebruiken grond zoveel mogelijk én zo lokaal mogelijk.
Ontdek het zelf!

1997

OPRICHTING GRONDBALANS B.V.

"Als je grond nodig hebt,dan kun je het niet krijgen en als je het over hebt, dan kun je het niet kwijt.”
~Ron Peerdeman

1998

Eerste grondbank

"Samen met partner Otte Lisse B.V. beheren we de eerste grondbank. Al snel volgen er meer, verspreid door heel Nederland"

1999

Onze eerste grootschalige bodemtoepassing

Na het in beheer nemen van onze eerste grondbank in 1998, volgde in 1999 onze eerste Grootschalige Bodem Toepassing: Grondwal Eemnes. Een kilometerlang wal tussen de plaatselijke golfclub en de A27.

2002

Grootste ecoduct van europa

In 4 jaar tijd leveren we 750.000 m grond voor de ontwikkeling van het grootste ecoduct van Europa: Natuurbrug Zanderij Crailoo in ’t Gooi.

2005

Eerste eigen pand, spiksplinternieuw

Van een gehuurde kantoorruimte in Broek op Langedijk verhuisden we naar Heerhugowaard. Met ons eigen, ruime pand waren we super blij. Dat zijn we nog steeds!

2006

Grootschalige Circulaire grondoplossing

De voormalige stortplaats heeft na bewerking het aanzien en beheer gekregen van een natuurgebied, met alle ruimte voor flora en fauna. Een mooie praktische uitwerking van onze missie: Bodem voor toekomstige generaties!

2013

Van Keet naar Kantoor

Na jaren vertoeven in een bouwkeet, maken we de overstap naar een prachtig nieuw kantoor. Met deze 3e vestiging bekrachtigen we landelijke dekking.

2014

Introductie unieke boskoop methode

Grondbalans bereikte een innovatief hoogtepunt met de introductie van een circulaire grondverbeteringsmethode, in 2014 voor het eerst in de praktijk gebracht in het Zuid-Hollandse dorp Boskoop.

2016

Nieuw Kantoor de Meern

Vestiging Kamerik groeit uit haar jasje. Het team verhuist naar een ruimer pand in De Meern.

2019

Overlijden Ron Peerdeman, oprichter Grondbalans B.V.

April 2019 - Grondbalans is in rouw. De reactie krachtig. Iedere collega en ieder Regioteam zette de schouders eronder en ging door. Met steun en onder begeleiding van de in 2019 nieuw aangestelde directeur Dirkjan Reijersen van Buuren en collega-directeur Dirk Naberman. Ron is nog steeds iedere dag de bron van inspiratie!

2020

Grootste infra-project Overijssel

In 2020 bereiken we een volgende mijlpaal. Grondbalans krijgt opdracht voor grondtoevoer voor het grootste infra-project ooit voor de provincie Overijssel: de Vechtdalverbinding.

2022

25-JARIG JUBILEUM!

We hebben een prachtige mijlpaal bereikt! Met veel dank aan onze geweldige collega’s, actief in 7 regio’s in heel Nederland. En met speciale dank aan onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Op naar een nieuwe fase, in een nieuw jasje ...