Al sinds onze oprichting in 1997 geven wij zoveel mogelijk vrijgekomen grond en baggerspecie direct een nieuwe bestemming. Dit doen we in dezelfde regio en zonder bewerking. Duurzaamheid en circulariteit zijn dan ook verankerd in onze missie en visie, onze werkwijze en ambities. Het zit in ons DNA. Op deze manier werken we aan een goede bodem voor toekomstige generaties.

DUURZAME EN CIRCULAIRE GRONDSTROMEN DANKZIJ REGIOTEAMS

Onze regioteams zijn verspreid over het hele land. We hebben dus een landelijk netwerk en tegelijkertijd heel veel specifieke, lokale marktkennis. Deze kennis is onze kracht. Doordat we in elke regio continu op de hoogte zijn van zowel de vraag als het aanbod, kunnen we vrijgekomen grondstromen direct een herbestemming geven binnen dezelfde regio. En dat doen we dan ook: ongeveer 90% van onze grondstromen gaat van project naar project, zonder tussenopslag en bewerking en met zo min mogelijk transportbewegingen. Dit scheelt naast CO2-uitstoot ook tijd en geld. Goed voor het milieu én de portemonnee.

samen duurzaam samen circulair

“Vandaag vrijgekomen grond en baggerspecie gebruiken we voor de bodem van morgen!”

REGIONALE, WAARDEVOLLE HERBESTEMMING

Vrijgekomen partijen grond direct een nieuwe bestemming geven is één, een zinvolle herbestemming is twee. Wij zijn van mening dat de grond die vrijkomt ook echt van toegevoegde waarde moet zijn. Dit kan alleen als de juiste grondsoort, met de juiste kwaliteit op de juiste plek wordt hergebruikt. Doordat we goed zicht hebben op het vraag en aanbod in alle regio’s zorgen we altijd voor de beste match. Hierdoor hoeven er minder primaire grondstoffen, zoals klei en zand, te worden gewonnen en sparen we kostbare grondstoffen uit!

Door grondstromen op de juiste plekken te hergebruiken, dragen onze projecten bij aan duurzaam wonen, werken en recreëren. We gaan dus nog een stap verder op het gebied van duurzaamheid en circulariteit en streven naar een regionale én waardevolle herbestemming.

Wist je dat…

  • Wij jaarlijks circa 2,5 miljoen m³ grond en baggerspecie duurzaam en circulair toepassen?
  • Wij uitsluitend samenwerken met transporteurs die continu investeren in het verduurzamen van hun wagenpark?
  • Wij voornamelijk werken met secundaire grondstromen?
  • 90% van onze grondstromen direct van project naar project gaat?

EEN BLIK OP ONZE CIRCULAIRE TOEKOMST

Elke dag zijn we bezig met nieuwe ontwikkelingen waarmee we een nóg groter steentje kunnen bijdragen aan een goede bodem voor toekomstige generaties. Op dit moment focussen we ons op het meetbaar maken van circulariteit. Hiermee kunnen we projecten beter optimaliseren en geven we circulariteit in onze branche een nieuwe dimensie.

samen duurzaam samen circulair

“We ontwikkelen en innoveren op continue basis!”

JOUW KETENPARTNER VOOR DUURZAME EN CIRCULAIRE GRONDSTROMEN

Grondbalans heeft de kennis en ervaring in huis om een bijdrage te leveren aan organisatiedoelen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Zo werken we samen aan duurzame en circulaire oplossingen met waarde voor mens, dier en landschap. Hoe kunnen we jou helpen? We denken graag met je mee!

Neem contact met ons op

Samen mooie projecten maken!

samen duurzaam samen circulair