De groene oplossing

Voor geluidsreductie en visuele afscherming

Het realiseren van een geluidswal, zichtwal of – meer generiek – een grondwal kan een complex proces zijn. Naast het aanleveren van de benodigde kuubs grond, voorziet Grondbalans in deskundig advies en begeleiding van de grondstromen. Nieuwsgierig naar de haalbaarheid van een nieuw te realiseren geluidswal of zichtwal? Raadpleeg ons specialistisch team! Van ideevorming tot en met vergunningen en realisatie: Grondbalans denkt mee en regelt het.

Specialist in grondstromen

Ontzorging van A tot Z

Grondbalans heeft ruime ervaring met de aanleg van grondwallen. Langs snelwegen, natuurgebieden en recreatieterreinen. Wij nemen essentiële onderdelen uit handen: van advies en planvorming tot vergunningsaanvraag en projectrealisatie. Zo wordt een op het eerste oog ingewikkeld traject eenvoudig gemaakt. En de kosten? Afhankelijk van factoren kan de aanleg van een aarden geluidswal of zichtwal vaak met minimaal budget of zelfs géén budget gerealiseerd worden. Bepalend hierin is o.a. de verantwoorde keuze om secundaire grond toe te passen, vrijgekomen uit lokale projecten.

Neem contact met ons op

Referentieproject

Verlengde geluidswal A12 De Meern

Voor de verlenging van de bestaande geluidswal langs de A12 was circa 250.000 m3 grond nodig. De aangevoerde grond is vrijgekomen in de regio Utrecht en heeft dus dichtbij een nuttige herbestemming gekregen. Het project is volgens planning verlopen. De bewoners van De Meern/Veldhuizen beleven meer woongenot met de realisatie van deze wal.

Meer referentieprojecten

Secundaire grond

Lokale herbestemming

Bij de realisatie van een grondwal maken wij gebruik van secundaire grond die vrijkomt uit lokale projecten, ongeacht of er 50.000 m³ of 350.000 m³ grond nodig is. Op deze manier beheren we grondstromen op een duurzame en milieuvriendelijke manier, wat bijdraagt aan de circulaire economie. Bovendien is deze aanpak de meest kostenefficiënte oplossing.

De veelzijdige grondwal

Meer groen, meer beleving

Een grondwal biedt niet alleen een groene en natuurlijke uitstraling, het is ook veelzijdig inzetbaar. In recreatiegebieden kunnen grondwallen onderdeel zijn van speelplaatsen, sportvelden of wandelroutes, waarbij ze zowel een speelse als functionele rol vervullen. Daarnaast kunnen zonnepanelen op een slimme manier worden geïntegreerd in de wal, wat bijdraagt aan een duurzame energieoplossing. Dit komt bovenop de voordelen van geluidswering, privacy en visuele afscherming. Onze specialisten staan klaar om u te ondersteunen bij de planvorming en realisatie.

Projecten terreininrichting

Interesse in een adviesgesprek?

Medewerker Foto

Met ons landelijk netwerk en expertise kunnen wij helpen bij het realiseren van een grondwal die voldoet aan de specifieke eisen en wensen vanuit het project en de betrokken overheden en omwonenden. Of je nu een aannemer, projectontwikkelaar of particulier bent, bij ons kan iedere opdrachtgever rekenen op eerlijk advies en deskundigheid. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om specifieke wensen te bespreken.

Koen Regensburg, Coördinator Projectontwikkeling