SAMEN
MOOIE PROJECTEN MAKEN!

Jouw ketenpartner voor grondstromen

Van ontgraven tot ophogen en grondverbetering: jouw grondproject is bij ons in goede handen. Klein en groot. En dankzij ons lokale netwerk altijd met een gezond eindresultaat voor zowel het milieu als de portemonnee. We hergebruiken grond zoveel mogelijk én zo lokaal mogelijk.

Ontdek het zelf!


Een greep uit onze grondprojecten:

60.000 m3 GRONDAFVOER IN 10 DAGEN; TOTAAL 150.000 m3

Amstelveenlijn, Amstelveen

bouwput | afvoeren | schone grond

Voor de verdiepte aanleg van een tramlijn dwars door het centrum van Amstelveen hebben wij 150.000 m3 grond ontgraven en afgevoerd, waarvan 60.000 m3 in 10 dagen. Een record! De werkdagen werden wat langer, maar het is gelukt, want afspraak is afspraak. Dankzij onze lokale netwerken is de afgevoerde grond hergebruikt voor landverbetering van landbouwpercelen in de directe omgeving. Zo zijn deze percelen weer geschikt gemaakt voor de toekomstige generaties.

ACCEPTATIE 250.000 m3 GROND

in uitvoering

Geluidswal Veldhuizen, De Meern

geluidswal | acceptatie | GBT grond

Voor de verlenging van de bestaande geluidswal langs de A12 is circa 250.000 m3 grond nodig. De aangevoerde grond is afkomstig uit de regio Utrecht. Dit betekent dat sinds de start van de aanleg in 2018, nu al zo’n 75.000 m3 grond een nieuwe bestemming heeft gekregen. Ook de overige grond die nog aangevoerd moet worden, is volledig circulair.

HERGEBRUIK 150.000 m3
SCHONE GROND

Landbouwpercelen, De Ronde Venen

landverbetering | leveren | schone grond

In Gemeente 'De Ronde Venen' zijn verschillende landbouwpercelen opgeknapt middels het ophogen en egaliseren met schone grond uit bouwprojecten. Hiermee heeft de overtollige schone grond op de bouwprojecten, weer een hoogwaardige bestemming gekregen.

AFVOER 45.000 m3 GROND

Grotius, Den Haag

bouwput | afvoeren | zand, veen & klei

Voor de realisatie van een parkeergarage voor twee woontorens (Grotius I & II), heeft Grondbalans circa 45.000 m3 hoogwaardig zand, veen en klei afgevoerd. De vrijkomende materialen zijn binnen een straal van 30 kilometer rijafstand weer nuttig hergebruikt.

HERGEBRUIK 100.000 m3
SCHONE GROND

Landbouwpercelen, Haarlemmermeer

landverbetering | leveren | schone grond

In het kader van regulier onderhoud zijn wij ingeschakeld voor het verbeteren van diverse landbouwpercelen in de gemeente Haarlemmermeer. Dit hebben we met name gedaan door grondoverschotten van Schiphol te hergebruiken. Hierdoor heeft deze grond weer een nieuwe bestemming gekregen.