Bouwputten projecten

Bouwputten: Van ontgraven tot ophogen en grondverbetering: jouw grondproject is bij ons in goede handen. Klein en groot. En dankzij ons lokale netwerk altijd met een gezond eindresultaat voor zowel het milieu als de portemonnee. We hergebruiken grond zoveel mogelijk én zo lokaal mogelijk. Ontdek het zelf!

Filteren op categorie

Slide voor meer categorieën

Filter: Bouwputten

AFVOER GROND EN ZAND UIT BOUWPUT

‘s-Gravenzande

De aanvang van het grondproject omvatte het slopen van het bestaande pand, gevolgd door het aanvullen van de gesloopte kelder en het plaatsen van damwanden. Na uitvoering van de benodigde bodemonderzoeken, zijn de heipalen aangebracht en is de bouwput uitgegraven met een diepte van circa 3,5 meter. Onder leiding van Grondbalans en in samenwerking met onze vaste lokale transporteur, is de vrijgekomen grond en zand afgevoerd. De materialen hebben een passende herbestemming gekregen binnen dezelfde regio.

AFVOER 45.000 M3 GROND

Grotius, Den Haag

Voor de realisatie van een parkeergarage voor twee woontorens (Grotius I & II), heeft Grondbalans circa 45.000 m3 hoogwaardig zand, veen en klei afgevoerd. De vrijkomende materialen zijn binnen een straal van 30 kilometer rijafstand weer nuttig hergebruikt.

LOKAAL HERGEBRUIK; 3.000 M3 BINNEN 500 METER

Gemeente Delft

Lokaal hergebruik van grond is waar Grondbalans iedere dag naar streeft. Een mooi voorbeeld in de Gemeente Delft. Circa 11.000 m3 vrijgekomen schone grond krijgt lokaal een nuttige herbestemming, waarvan circa 3.000 m3 binnen een straal van 500 meter. En zo gaat 90% van alle vrijgekomen grond direct van project naar project. De overige 10% gaat via één van onze grondbanken, gelegen door heel Nederland.

AFVOER 60.000 M3 GROND IN 10 DAGEN; TOTAAL 150.000 M3

Amstelveenlijn, Amstelveen

Voor de verdiepte aanleg van een tramlijn dwars door het centrum van Amstelveen hebben wij 150.000 m3 grond ontgraven en afgevoerd, waarvan 60.000 m3 in 10 dagen. Een record! De werkdagen werden wat langer, maar het is gelukt, want afspraak is afspraak. Dankzij onze lokale netwerken is de afgevoerde grond hergebruikt voor landverbetering van landbouwpercelen in de directe omgeving. Zo zijn deze percelen weer geschikt gemaakt voor de toekomstige generaties.    

AFVOER 10.000 M3 GROND, AANVOER 8.000 M3 ZAND

Huis van Stad en Regio, Dordrecht

Grondbalans verzorgde de grondstromen voor de bouw van het ‘Huis van Stad en Regio’, in hartje Dordrecht. Het project bestond uit afvoer van circa 10.000 m3 grond en de aanvoer van circa 8.000 m3 zand, afkomstig van bouwprojecten in de omgeving. Vrijkomende herbruikbare grond is ingenomen op Grondbank Dordrecht, waarna het uiteindelijk een waardevolle nieuwe bestemming heeft gekregen. Verontreinigde grond is afgevoerd naar een reiniger.