Bouwrijp-maken projecten

Als landeigenaar, ontwikkelaar, bouwer of agrariër op zoek naar mogelijkheden om het land te optimaliseren, de productiviteit te verhogen en een gezonde, draagkrachtige bodem voor de toekomst te waarborgen? Wij begrijpen hoe belangrijk het is om land in optimale conditie te hebben en te houden en helpen in aan- en afvoer van grond, zand en baggerspecie. Met zorgvuldig geselecteerde partners zorgen we voor een duurzame en verantwoorde aanpak bij elk project.

Filteren op categorie

Filter: Bouwrijp-maken

Voortuin van Woerden

Woerden, A12

Dit lopende project, gestart in het tweede kwartaal van 2024, ligt pal naast de afrit van de A12 bij Woerden en is een uitbreiding van het bestaande industrieterrein. Hier zullen 6 bedrijven zich gaan vestigen. Dit gebied heeft één groot nadeel: een slappe bodem door veen. Initiatiefnemers hebben gekozen voor de circulaire Grondbalans Grondverbeteringsmethode als oplossing voor dit probleem. Voor een draagkrachtige ondergrond wordt het veen verwijderd en maakt plaats voor zettingsarme klei en zandgrond. Het resultaat is een zettingsarm gebied inclusief lage aanlegkosten.

Afvoeren en hergebruiken 14.000 m3 zwarte grond

Hapert, Noord-Brabant

Bij de bouw van een nieuwe bedrijfshal in Hapert, Noord-Brabant, heeft Grondbalans 14.000 m³ zwarte grond afgevoerd. Circa 5.000 m³ vrijgekomen grond wordt gebruikt voor de productie van hoogwaardige teelaarde. Resterende grond is toegepast voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk, op 5,5 km afstand van Hapert. Ook op zoek naar een oplssing in de regio Noord-Brabant? Neem contact op met onze teamleden van Regio Zuid.

Levering 20.000 m3 secundaire grond voor bouwrijp maken

Bedrijvenpark De Kroon in IJsselstein

Voor het bouwrijp maken van van nieuw beschikbare bedrijfskavels op Bedrijvenpark De Kroon in IJsselstein, levert Grondbalans de benodigde secundaire grond. Het park is de perfecte uitvalsbasis voor bedrijven centraal in Nederland, ingeklemd tussen de A2 en de N210 bij IJsselstein. Sinds de start van dit grondstromenproject in het eerste kwartaal van 2024, is de eerste 20.000 m3 grond geleverd, vrijgekomen uit projecten in de nabije omgeving van IJsselstein. Voorlopig kunnen wij nog partijen klasse industriegrond toepassen. Heeft u, in de regio Midden-Nederland, grond beschikbaar t/m maximaal klasse Industrie? Neem contact op met onze Regiomanager Joris van den Pol. Joris is…

LEVERING 50.000 M3 SECUNDAIR ZAND

Groningen

Grondbalans is actief in heel Nederland. Zo ook in het Groningse landschap. Grondbalans heeft bijgedragen aan de realisatie van een geschikte bodem voor nieuwbouw (industrie).  Hiervoor was meer dan 50.000 m3 zand benodigd. In een paar weken tijd en met een dagelijkse inzet van ca. twintig vrachtwagens, is de gevraagde hoeveelheid secundair zand geleverd. Een mooie illustratie van doelmatig hergebruik van zand.

5 METER VEENLAAG VERVANGEN; DRAAGKRACHTIGE BODEM

Zegveld, Utrecht

Het Utrechtse dorp Zegveld is gebouwd op een zettingsgevoelige veenbodem. De straten verzakken tot wel 5 cm per jaar. Voor het nieuwbouwproject WeidZegveld is grondverbetering noodzakelijk. Grondbalans heeft een unieke, duurzame oplossing ontwikkeld tegen blijvende verzakkingen. Een dikke laag veen wordt afgegraven en vervangen door draagkrachtige grond, vrijgekomen uit projecten in de regio. Na consolidatie is de bodem bouwrijp en klaar voor de realisatie van nieuwe infrastructuur. En zo is duurzaam wonen ook voor de Zegvelders mogelijk! En van het vrijgekomen veen maken tuinbouwers dankbaar gebruik.

2.500 M3 SECUNDAIR ZAND; AANVOER PER SCHIP

Waalhaven, Rotterdam

Voor de uitbreiding van een bestaand bedrijfspand in de Waalhaven in Rotterdam, moest de bodem eerst opgehoogd en bouwrijp gemaakt worden. Grondbalans heeft hiervoor de benodigde 2.500 m3 secundair zand aangeleverd. Het zand kwam vrij bij een project in Beverwijk. Gezien de afstand naar Rotterdam, was transport via schip de beste en meest goedkope oplossing. Sowieso een mooie transportroute naar havenstad Rotterdam! Wederom een mooi voorbeeld van circulair toepassen van grondstoffen.

LOKAAL HERGEBRUIK; 3.000 M3 BINNEN 500 METER

Gemeente Delft

Lokaal hergebruik van grond is waar Grondbalans iedere dag naar streeft. Een mooi voorbeeld in de Gemeente Delft. Circa 11.000 m3 vrijgekomen schone grond krijgt lokaal een nuttige herbestemming, waarvan circa 3.000 m3 binnen een straal van 500 meter. En zo gaat 90% van alle vrijgekomen grond direct van project naar project. De overige 10% gaat via één van onze grondbanken, gelegen door heel Nederland.

LEVERING 20.000 M3 SECUNDAIR ZAND

Waddinxveen

Voor het bouwrijp maken van een perceel op een industrieterrein in Waddinxveen, is 20.000 m3 zand nodig. Grondbalans regelde en coördineerde de aanvoer van de benodigde grondstromen, met duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunt. In dit project is binnen 3 weken de benodigde 20.000 m3 secundair zand geleverd.

BOUWEN OP VEEN; DE BOSKOOPMETHODE

Waterrijk Boskoop

Duurzaam bouwen op veen, hoe doe je dat? Een uitdaging waar vele gemeenten, projectontwikkelaars en bouwers in veengebieden mee worstelen. Ook onze grondstroomspecialisten buigen zich over deze vraag. Met als resultaat: ‘De Boskoopmethode’. Deze unieke grondverbeteringsmethode kreeg in 2014 de primeur in het veengebied Waterrijk Boskoop. De Boskoopmethode is een circulaire grondverbeteringsmethode waarbij een metersdikke slappe veenlaag wordt vervangen door draagkrachtige grond. Met de aangebrachte bovenste zandlaag en de drainage, wordt overtollig water naar wens afgevoerd. De voordelen van deze grondverbeteringsmethode zijn als volgt: Realisatie van een stabiele ‘gevel-tot-gevel’- oplossing Het maakt duurzaam wonen mogelijk De methode levert een aanzienlijke…