Infra projecten

Infra; Van ontgraven tot ophogen en grondverbetering: jouw grondproject is bij ons in goede handen. Klein en groot. En dankzij ons lokale netwerk altijd met een gezond eindresultaat voor zowel het milieu als de portemonnee. We hergebruiken grond zoveel mogelijk én zo lokaal mogelijk. Ontdek het zelf!

Filteren op categorie

Slide voor meer categorieën

Filter: Infra

AANVOER 200.000 M3 grond

Vechtdalverbinding, Overijssel

Grondbalans heeft haar steentje bijgedragen aan het grootste infra project ooit voor de provincie Overijssel: de Vechtdalverbinding. In de periode 2020 – 2022 is ruim 200.000 m3 grond aangeleverd voor o.a. de aanleg van op- en afritten aan de A28 en het ecoduct bij Varssen (Ommen). Het doel van het gehele infra project: de verkeersdoorstroming in de regio Zwolle, Ommen en Hardenberg optimaliseren.

AANVOER CA. 250.000 M3 GROND; GELUIDSWAL A12

De Meern, Utrecht

Voor de verlenging van de bestaande geluidswal langs de A12 was circa 250.000 m3 grond nodig. De aangevoerde grond is vrijgekomen in de regio Utrecht en heeft dus dichtbij een nuttige herbestemming gekregen. Het project startte in 2019 en is afgerond in 2022. Het gehele project is volgens planning verlopen. De bewoners van De Meern/Veldhuizen beleven meer woongenot met de realisatie van deze wal.

HERGEBRUIK 750.000 M3 VOOR REALISATIE ECODUCT

Hilversum

Het grootste ecoduct van Europa ‘Natuurbrug zanderij Crailoo’, is aangelegd om de natuurgebieden Spanderswoud en Bussumerheide met elkaar te verbinden. Voor de realisatie is 750.000 m3 grond hergebruikt, vrijgekomen uit projecten in de regio. Met een lengte van 800 meter en een gemiddelde kruinbreedte van 50 meter (bij de teen zelfs 110 meter), is voor de fauna de ideale situatie gecreëerd om in een beschermde omgeving van de natuurbrug gebruik te maken. In 4 jaar tijd realiseerde Grondbalans de grondtoevoer (secundaire grond) voor dit immense project.