Home » Nieuws » Innovatieve bestrijdingstechnieken Japanse duizendknoop

Nieuws afbeelding

Innovatieve bestrijdingstechnieken Japanse duizendknoop

Deze week is het ‘de week van de invasieve exoten’. Voor de GWW-sector is de groei van exotische plantsoorten in de grond een hardnekkig probleem. Woekeraars als de Japanse duizendknoop, de reuzenberenklauw en de knolcyperus kunnen grote schade veroorzaken. Stabiliteit van dijken en taluds wordt verminderd en de planten brengen schade toe aan rioleringen en funderingen door de enorme groeikracht van de wortelstokken. Deze vormen van schade kunnen hoge kosten met zich meebrengen.

Bestrijding van invasieve exoten is vaak niet eenvoudig. Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende methoden een oplossing bieden. Ontgraven, zeven, injecteren, stomen, maaibeheer, afdekken, blad behandelen en meer specialistische toepassingen zoals bestrijden met electricide kunnen effectief zijn.

Grondbalans: uw adviseur

Grondbalans heeft uitgebreide kennis van innovatieve en effectieve bestrijdingstechnieken van invasieve exoten in vrijgekomen grond. De specialist in grondstromen streeft hierbij altijd naar de meest duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Voor advies, neem via de contactpagina contact op met de juiste gesprekspartner.

Neem contact met ons op

Samen mooie projecten maken!