Home » Nieuws » Unieke grondverbeteringsmethode woningbouw Zegveld

Nieuws afbeelding

Unieke grondverbeteringsmethode woningbouw Zegveld

De Grondbalans missie ‘Bodem voor toekomstige generaties’ vertaalt zich naar vele mooie grondprojecten, zoals dit unieke grondverbeteringsproject in het Utrechtse dorp Zegveld.

Zegveld is gebouwd op een zettingsgevoelige veenbodem. De straten verzakken tot wel 5 cm per jaar. Dat geeft veel overlast voor de bewoners en het onderhoud brengt hoge kosten met zich mee. Voor het Zegveldse nieuwbouwproject WeidZegveld was grondverbetering wenselijk en noodzakelijk. In opdracht van Gemeente Woerden en Bolton heeft Grondbalans een duurzame grondverbeteringsmethode uitgevoerd.

Slappe veenlaag vervangen door draagkrachtige grond

Samen met Grondbalans partner in grondverzet JdB groep is 5 meter veen afgegraven en vervangen door draagkrachtige grond. Deze grond is vrijgekomen uit projecten in de regio. Van het vrijgekomen veen maken tuinbouwers nu dankbaar gebruik.

Na een consolidatieperiode van enkele maanden is de Zegveldse bodem eind 2020 bouwrijp en klaar voor de realisatie van nieuwe infrastructuur. Zo is duurzaam wonen ook voor de Zegvelders mogelijk!

Check op ons YouTube kanaal de video voor een snelle impressie van de werkzaamheden in Zegveld

Neem contact met ons op

Samen mooie projecten maken!