Home » Nieuws » Grondbalans: de basis van de multifunctionele natuurwal

Nieuws afbeelding

Grondbalans: de basis van de multifunctionele natuurwal

Als specialist in grondstromen heeft Grondbalans jarenlange ervaring met het aanleggen van natuurwallen. Op dit moment levert Grondbalans, in opdracht van KWS, de benodigde grond voor de verlenging van de bestaande aarden geluidswal langs de A12. Voor deze verlenging is circa 250.000 m3 grond nodig. De aangevoerde grond is afkomstig uit de regio (Utrecht). Sinds de start van de aanleg in 2018, heeft nu al zo’n 200.000 m3 grond een nieuwe bestemming heeft gekregen. Het doel van de wal is geluidsvermindering voor de bewoners van de woonwijk De Meern/Velhuizen (bij Utrecht). Een mooie extra toevoeging is de natuurlijke uitstraling van de wal.

Natuurwal voor recreatieterreinen
Ook voor terreinen met een recreatiefunctie kan een natuurwal een mooie oplossing zijn. De nabijheid van woningen, industrie en autowegen kunnen de beleving van recreanten en camping- en huisjesparkbezoekers negatief beïnvloeden. Met de aanleg van een aarden wal wordt storend zicht en geluid sterk ingeperkt. Daarbij kan de natuurwal multifunctioneel worden toegepast: het biedt een solide bodem voor meer groen, meer recreatiemogelijkheden en bijvoorbeeld het opwekken van groene energie.

Het hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn
Ook voor de particuliere ondernemer neemt Grondbalans het gehele traject uit handen: van advies en planning tot projectrealisatie en nazorg. Zo wordt een op het eerste oog ingewikkeld traject eenvoudig gemaakt. Vanuit netwerk en expertise garandeert Grondbalans een duurzame en circulaire oplossing, waarbij de aanleg van de natuurwal vaak zeer kostenefficiënt kan worden gerealiseerd.

Voor meer informatie en contact: Brochure Multifunctionele Natuurwal

Neem contact met ons op

Samen mooie projecten maken!